Volg mij

 

      

Concerttip

Volgende concerten
vrijdag 20 juli
Heerde
Ontmoetingskerk

zondag 22 juli
Doornspijk
Gereformeerde Kerk

woensdag 25 juli
Elburg
Grote Kerk

Naar agenda

Nieuws

Magré & Magré Concours 2018


Wim en Wilbert Magré uit Elburg, ook wel bekend als Magré & Magré, organiseren dit jaar voor de tweede keer een concours voor mensen met een muzikaal talent. Alle amateurmusici die wel of geen lessen volgen of gevolgd hebben mogen mee doen. Musici die afgestudeerd zijn aan het conservatorium kunnen zich niet inschrijven.

 

Leeftijd en instrument

De maximum leeftijd is tot en met vijfendertig jaar. Alle instrumenten mogen meedoen. Ook mensen die zingen zijn welkom. 

 

Waar en wanneer

Het concours vindt plaats in de Gereformeerde Kerk te Doornspijk op zaterdag 29 september 2018. Er is een piano en orgel beschikbaar om op te spelen of voor jouw begeleider. De tijden zijn nog niet bekend omdat we het aantal deelnemers nog niet weten. We willen je vragen deze hele dag sowieso vrij te houden. Voor het concours krijg je via de mail de tijden en extra informatie door.

 

Prijzen winnaars

De winnaar van het concours moet uiteraard beloond worden met een prijs. Ook merkten we bij het concours vorig jaar dat het niet alleen om winnen hoeft te gaan. Alleen al door mee te doen kun je ervaring opdoen om voor publiek te spelen en maak je leuke contacten met andere amateur muzikanten. De eerste prijs bestaat uit een geldbedrag van € 100,- en uit een solo optreden 's avonds bij het concert van Gemengd Koor Groot Veluwe en Magré & Magré in dezelfde kerk te Doornspijk. De tweede prijs bestaat uit een geldbedrag van € 25,- en uit een solo optreden 's avonds bij het concert van Gemengd Koor Groot Veluwe en Magré & Magré in dezelfde kerk te Doornspijk.

 

Aantal stukken

Alle deelnemers moeten twee stukken voorbereiden van maximaal 5 minuten per stuk. Één stuk voor de voorronde en één ander stuk voor als je doorgaat naar de finaleronde. 

 

Inschrijven

Mail de volgende gegevens naar info@wilbertmagre.nl en wij bevestigen je deelname: Voor- en achternaam, adres, postcode, woonplaats, leeftijd, e-mailadres, welk instrument/vocaal. Tevens ontvang je een maand voor het concours digitaal een factuur van € 25,- voor je deelname. Deze factuur moet voor het concours voldaan zijn.

Wilbert Magré nieuwe dirigent Noorder Jongerenkoor


Drachten – Vanaf 29 augustus staat het Noorder Jongerenkoor in Drachten onder leiding van de nieuwe jonge dirigent Wilbert Magré uit Elburg. Het koor werd opgericht in 1998 en wisselt nu voor de derde keer van dirigent. De jonge musicus van 24 jaar, Wilbert, neemt het dirigeerstokje over van dhr. E. de Boer.

 

Het koor bestaande uit jongeren van 15 t/m 30 jaar uit de regio repeteert één keer in de twee weken op maandagavond in de Eben Haëzerschool (Engwerd 1) te Drachten van 19.30 t/m 21.30 uur, met tussendoor een gezellige pauze. Op dit moment bestaat het koor nog uit 20 leden, maar de dirigent en het bestuur hebben goeie moed om het ledenaantal weer omhoog te krijgen. Wilbert begeleid tijdens de repetities het koor zelf van achter de piano en zorgt voor nieuwe muziek. Ook zullen er prachtige concerten op de agenda komen.

 

Open repetitie voor nieuwe leden

Op maandag 29 augustus zijn jongeren tussen de 15 en 30 jaar van harte welkom om vrijblijvend te komen kijken op de open repetitie in de Eben Haëzerschool (Engwerd 1) te Drachten van 19.30 t/m 21.30 uur. Van harte welkom!

Tweede editie Groot Nederlands Johannes de Heer koor rondom thema ‘Zee’


Zing in 2017 mee in het Groot Nederlands Johannes de Heer Koor, een uniek projectkoor dat dit jaar zijn eerste, succesvolle editie kende met 630 zangers. Ook deze keer repeteert het koor op acht locaties om uiteindelijk als groot samengesteld koor concerten te geven in monumentale kerken. De tweede editie staat in het teken van de zee. Johannes de Heer heeft tal van prachtige liederen geschreven en gecomponeerd die elementen van water, zee, schepen en havens bevatten. De uitgevoerde liederen worden samengebracht op een CD. Het project staat onder muzikale leiding van Wim en Wilbert Magré uit Elburg.

 

Repetitielocaties:

- Vriezenveen - Middelharnis
- Alblasserdam - Damwoude
- Huizen - Doornspijk
- Renswoude - Woerden

 

Bekijk HIER de volledige brochure van het Groot Nederlands Johannes de Heer koor

Heeft u er ook zin in gekregen om mee te zingen?

Aanmelden kan vanaf 9 juli via: www.johannesdeheerkoor.nl

Concertreis Polen 2016


Concertreis 3 t/m 7 oktober 2016

Wroclaw & Krakau (Polen)

 

Gemengd Koor Groot Veluwe

o.l.v. Wim Magré

Wilbert Magré (orgel)

 

Bekijk HIER te brochure.

Passie - Paasconcert in Elburg


Stille zaterdag 26 maart 2016

Grote Kerk te Elburg

Aanvang: 20.00 uur

 

Elburgs Mannenkoor O.B.K. o.l.v. Wim Magré

Young Ladies Choir Rejoice o.l.v. Wilbert Magré

Wim en Wilbert Magré (orgel/piano)

 

Reserveren met € 2,50 korting per persoon via: www.wimmagre.nl

‘Geschiedenis herhaalt zich bij Magré’


Doornspijk - Afgelopen zaterdag 30 mei presenteerde Young Ladies Choir Rejoice o.l.v. Wilbert Magré hun eerste CD in een goed gevulde kerk te Doornspijk. Medewerking werd verleend door: Erica Vogel (dwarsfluit), Wim Magré (orgel) en Wilbert Magré (piano).

    

Tijdens deze avond overhandigde Wilbert Magré de eerste CD van het koor getiteld: ‘The Lord bless you’ aan zijn pianoleraar Herman Riphagen. Vanaf zijn negende is Wilbert Magré wekelijks voor pianolessen afgereisd naar Heerde. ‘De geschiedenis herhaalt zich’ zegt Herman in zijn toespraak. Precies dertig jaar geleden, mei 1985, gaf vader Wim ook een grammofoonplaat uit met het meisjeskoor ‘Shalom’ dat toen onder zijn leiding stond. ‘Wat heb ik genoten, wat een stukje werk heb je hier neergezet met deze dames, Wilbert’.

   

Inmiddels zijn al vele CD’s verkocht en goed ontvangen bij de luisteraars. Bent u ook nieuwsgierig geworden? Beluister dan fragmenten van de CD op www.wilbertmagre.nl waar tevens de CD is te bestellen.