Volg mij

 

      

Concerttip

Volgende concerten
vrijdag 28 september
Oudemirdum
Kerkgebouw 'de Fontein'

zaterdag 29 september
Doornspijk
Gereformeerde Kerk

dinsdag 2 oktober
De Lisieux (Frankrijk)
Basilique Sainte Thérese

Naar agenda
Concerttip

Nieuws

Mevrouw Kattenberg uit Kampen 500e deelnemer Groot Nederlands Johannes de Heer Koor


De editie 2019 van het succesvolle Groot Nederlands Johannes de Heer Koor is vrijwel vol. Meer dan 500 zangers en zangeressen hebben zich inmiddels ingeschreven voor het landelijke projectkoor dat voor de vierde keer wordt samengesteld. De 500e deelnemer is mevrouw Kattenberg uit Kampen. Zij ontving daarvoor een feestelijke taart. Er is nog plaats voor iets minder dan 200 deelnemers en er komen dagelijks nieuwe aanmeldingen binnen via www.johannesdeheerkoor.nl. Het koor staat onder leiding van Wim en Wilbert Magré en repeteert in acht regio’s.

 

Het koor repeteert vanaf januari 2019 in Doornspijk, Renswoude, Huizen, Woerden, Wouterswoude, Goes, Vriezenveen en Alblasserdam. De nieuwe editie staat in het teken van "Groot is Uw trouw". Johannes de Heer heeft tal van liederen geschreven en gecomponeerd rondom dit thema. Het is met name de inhoud van de liederen die voor koorleden reden is om mee te zingen. Maar ook de onderlinge verbondenheid en gezelligheid is voor zangers belangrijk.

 

Samen met alle regio’s geeft het koor concerten in de Grote- of Maria Magdalenakerk van Goes, Grote Kerk te Dordrecht, de Doelen te Rotterdam en de Grote Kerk van Apeldoorn. Voor deelnemers is er bovendien de mogelijkheid om mee te doen aan een scratchdag in Apeldoorn rond kerst 2019. Tijdens de concerten is er een collecte voor straatkinderen in de Filipijnen, een project van stichting Woord en Daad. Verder steunt het Groot Nederlands Johannes de Heer Koor vijf sponsorkinderen via deze hulporganisatie.

 

Aanmelden kan via www.johannesdeheerkoor.nl tot het maximum aantal zangers van 700 is bereikt. In 2018 moesten vele zangers worden teleurgesteld omdat het projectkoor was volgeboekt.

Jubileumconcert 5 jaar Young Ladies Choir Rejoice


Op zaterdag 27 oktober geeft Young Ladies Choir Rejoice o.l.v. Wilbert Magré een gratis jubileumconcert in de Driestwegkerk te Nunspeet. Aanvang: 20.00 uur.

 

In september 2013 richtte Wilbert Magré een nieuw koor op voor meiden/dames tussen de 15 en 35 jaar in Nunspeet. Dit jaar bestaat het koor alweer vijf jaar en hoopt het koor hierbij stil te staan doormiddel van een jubileumconcert. Het concert vindt plaats in de Driestwegkerk van Nunspeet, waar het koor tevens om de twee weken reperteert.

 

Het koor, Young Ladies Choir Rejoice, zingt deze avond onder andere het nieuw ingestudeerde lied ‘Heel ons leven’, ‘Wees mij genadig, Heer’ en een Jubelcantate naar Psalm 100. Deze avond wordt medewerking verleend door de vader van de dirigent, Wim Magré op het orgel en de Nunspeetse panfluittiste Carina Bossenbroek.

 

Het concert is gratis toegankelijk voor iedereen. Wel wordt er een collecte gehouden voor de gemaakte onkosten. Meer informatie: www.youngladieschoirrejoice.nl

Meezingen in het Groot Nederlands Johannes de Heer koor? Seizoen 2019.


Het succesvolle Groot Nederlands Johannes de Heer Koor krijgt een vervolg! In 2019 wordt opnieuw een landelijk projectkoor o.l.v. Wim en Wilbert Magré opgericht dat in acht regio’s repeteert.

 

De vierde editie staat in het teken van "Groot is Uw trouw". Johannes de Heer heeft tal van prachtige liederen geschreven en gecomponeerd over dit thema dus het belooft weer een prachtig en inhoudsvol seizoen te worden.

 

Het koor gaat vanaf januari 2019 onder repeteren in Doornspijk, Renswoude, Woerden, Vriezenveen, Huizen, Wouterswoude, Goes en Alblasserdam. Samen met alle regio’s geeft het koor concerten in de Grote- of Maria Magdalenakerk van Goes, Grote Kerk te Dordrecht, de Doelen te Rotterdam en de Grote Kerk van Apeldoorn. Voor leden die meedoen is er ook de mogelijkheid om mee te doen aan een scratchdag met kerst 2019, zie voor meer informatie de website.

 

Heeft u er ook zin in gekregen om mee te zingen? Aanmelden kan via www.johannesdeheerkoor.nl. Wacht niet te lang met aanmelden want de organisatie moest de vorige keer veel mensen teleurstellen dat het maximum aantal zangers van 700 was bereikt.